Jasmijn Garden Ergo Sport
Reclame Assen Unive
SponsorKliks, sponsor Pioneers gratis!
Lunch For You Lunch For You
DA Drogisterij Mulder Walkers Unlimited

«

»

Wedstrijdverslag Aspiranten, Knights AH1 – The Pioneers AH1, 15 juli 2017

Vandaag moesten de aspiranten tegen de aspiranten van de Knights uit Leek spelen.
De wedstrijd was in Leek en gezien het klassement beloofd het een spannende wedstrijd te worden
aangezien Assen bovenaan staat en Leek op de 2e plaats.Om 2 uur begon de wedstrijd en we mochten als eerste proberen om punten te scoren om zo gelijk al
de aspiranten van Leek op een achterstand te brengen. Damian wist als eerste de bal voor een honkslag in het veld te brengen en hij kon door een mooie honkslag van Andres door te rennen vanaf het eerste honk naar de thuisplaaten zo was het eerste punt gescoord. Andres kon door een fout het 3e honk bereiken en door een velders keus van Jasper K kwam Anders binnen. Kelvin was inmiddels door een 4 wijd en 3 fouten van de catcher ook binnen te komen en de score was 0-3. Nu was het de kans voor de Knights om bij te blijven aanvallend maar Kelvin kon de eerste slagman met 3 slag aan de kant zetten.
De 2 slagvrouw van Leek kwam door 4 wijd op de honken en door 3 doorgeschoten ballen wist ze de thuisplaat te halen en de achterstand van Leek terug te brengen naar 1-3. Kelvin wist de 3e slagman ook met 3 slag aan de kant te zetten en door een slag in het infield en een actie van Kelvin naar Jasper K was de 3e uit een feit. Het was nu weer tijd voor Assen om de voorsprong verder uit te bouwen en door een honkslag van Dominik was het 1e honk alweer snel bezet. De pitcher van Leek wist niet te voorkomen dat Dominik door 2 gestolen honken het 3e honk wist te halen. Met een doorgeschoten bal wist Dominik thuis te komen en was hiermee ook het 4e punt gescoord. Thimo was door 4 wijd ook op het eerste honk gekomen en ook hij kon het 2e en 3e honk stelen en stond hiermee ook weer dik in scoringpositie. Ook kon de catcher niet voorkomen dat de bal doorschoot en Thimo kon ook thuis komen en het was 1-5. Jamie had 4 wijd gekregen maar stond te ver van het eerste honk en kon door een pick-off uitgemaakt worden op 1.
Sten werd met 3 slag aan de kant gezet en zo stonden we weer op 2 uit. Wel waren we rond met de slagploeg en begonnen we weer met kopslag en Annefleur wist een mooie 2 honkslag te slaan en door een gestolen honk kwam ze op het 3e honk terecht. Damian kreeg 4 wijd en door een gestolen honk kwamen er weer 2 lopers in scoringspositie te staan met Andres aan slag. Andres wist de bal lekker te raken en Annefleur en Damian wisten hierop binnen te komen. Kelvin kwam aan slag en ging uit met 3 slag waardoor het einde inning was maar de score was opgelopen naar 1-7 voor Assen. In de 2e helft 2 inning ging het helemaal mis met de jonge aspiranten van Assen want het pitchen zakte in en door 4 wijd wist Leek op de honken te komen en door veel doorgeschoten ballen kwamen de punten binnen. Damian nam het pitchen over maar ook hij kon geen controle krijgen en door nog een paar 4 wijd en doorgeschoten ballen was Leek inmiddels voor komen te staan met 8-7. Damian gaf aan dat het verder niet ging waardoor Jasper K het pitchwerk voor zijn rekening moest nemen. Jasper wist nadat hij nog iemand met 4 wijd op de honken had gekregen 2 man uit te gooien met 3 slag en hiermee was deze horror inning voorbij voor Assen maar wel moeten de Assenaren nu tegen een achterstand aankijken en was er werk te doen. Jasper K mocht aan slag het spits afbijten en kwam door een honkslag op het 1e honk en door 2 gestolen honken was hij beland op het 3e honk. Jesper wist de bal te raken en kwam door een fout van de eerste honkvrouw safe op 1 terecht en Jasper K had de thuisplaat bereikt op de actie en de score was weer gelijk. Jesper wist door goed en snel honklopen het 3e honk te halen en zou de voorsprong terug kunnen halen voor Assen. Bij de catcher schoot de bal door en Jesper kon net de thuisplaat op tijd halen en met deze scoorde kon hij het punt halen dat de voorsprong terug bracht. De assenaren konden verder niet profiteren aan slag en door veldacties van Leek was het 3 uit en had Leek nog 1 kans om de winst terug te pakken.
Jasper begon lekker met pitchen en door een 3 slag was de 1e nul een feit. Leek was aangekomen bij kopslag maar ook deze jonge man uit Leek ging op 3 slag uit. de 2e slagvrouw van Leek kwam door 4 wijd en 2 gestolen honken op 3 en de gelijkmakende punt stond goed in scoringspositie. door een doorgeschoten bal wist ze te scoren en de stand was gelijk. Jasper zakte iets in en door 2 maal 4 wijd waren het 2e en 3e honk bezet maar Jasper herpakte zich en wist de volgende slagman uit te gooien met 3 slag en was het einde wedstrijd en de buit werd verdeeld door beide partijen met een stand van 9-9. Door dit gelijk spel blijven de Assenaren wel bovenaan staan in de competitie maar het was een zware strijd vandaag waarin de pitchers van Assen het vandaag lastig hadden om de slagzone te halen. Ook waren de Assenaren teveel bezig om tegen hunzelf te spelen in plaats van tegen Leek maar nu is het eerst tijd voor de zomerstop en kunnen ze allemaal weer lekker opladen om eind augustus weer klaar te staan voor het laatste deel van de competitie en zal het een zware strijd worden tussen 3 a 4 ploegen die dichtbij elkaar staan in de kop van de competitie.