Wedstrijdverslag aspiranten Northern Stars – The Pioneers, 15 april 2017

Vandaag de 2e wedstrijd van de competitie van de aspiranten van The Pioneers en deze keer moesten we naar Leeuwarden. De eerste inning ging Assen gelijk vol van start en wisten gelijk al op voorsprong te komen met 0-3. In het veld wist pitcher Kelvin de slagploeg van Leeuwarden goed in bedwang te houden en mede door goed veldwerk wisten we op een voorsprong te blijven. Aan slag wisten The Pioneers goed verdedigend te slaan en liepen de honken vol en konden de pitchers van Leeuwarden geen grip krijgen op de slagploeg. Na 3 inningen wisten The Pioneers uit te lopen naar 13-3 en met nog 10 minuten te spelen begonnen we aan de laatste inning waarin we toch nog weer 2 punten wisten te scoren. Leeuwarden had de laatste gelijkmakende slagbeurt maar reliefpitcher Jasper had de touwtjes strak in handen en wist de slagploeg die aanbeland was in de gevaarlijke goede slagmensen goed in toom te houden en kon Leeuwarden niet meer dan 2 punten scoren waardoor de uitslag 5-15 is geworden in het voordeel van Assen. Volgende week moeten de aspiranten thuis spelen tegen Veendam.