Wedstrijdverslag junioren The Pioneers – Cubs, 15 april 2017

Afgelopen zaterdag de 1e thuiswedstrijd van dit seizoen. Het was koud en winderig waardoor er weinig publiek was. We speelden tegen de Cubs uit Hardenberg. Dit is voor ons een nieuwe tegenstander en weten dus niet wat we konden verwachten. Het team bestond uit een aantal junioren en een aantal aspiranten, waarvan een aantal ook nog nieuw waren. Dit was ook terug te zien in het resultaat.
We begonnen op de heuvel met Eva. Omdat ze het tijdens de training goed deed, leek het ons een goed plan om haar te laten starten. Helaas pakte het niet zo uit als wij gehoopt hadden en hebben haar na een paar slagmensen vervangen door Harold. Ook hij moest er even inkomen en mede daardoor scoorde de Cubs in hun eerste slagbeurt 3 runs. In de gelijkmakende slagbeurt was het onze beurt, en middels een aantal 4 wijd, 2 hit by pitch en 3 honkslagen (waarvan 1 van Daniëlle) scoorde wij 10 runs. In de 2de inning had de Cubs geen antwoord op het pitchen van Harold en kwam niet tot scoren. In de gelijkmakende slagbeurt gingen we door met waar we gebleven waren. Middels een aantal 4 wijd, 1 hit by pitch, veld fouten en een mooie 2 honkslag van debutant Daan scoorde we weer 10 runs. Dit ondanks dat we niet meer gingen stelen en we op alle ballen die in de buurt waren gingen slaan. De Cubs maakte nog wel een mooi dubbelspel. De stand na de 2de inning 20-3 in ons voordeel. De 3e inning mocht Wouter het overnemen van Harold. Ook hij moest even warm draaien, maar daarna ging ook hij lekker. De Cubs wisten nog wel 2 runs te scoren waardoor de eindstand 20-5 werd en wij de 2de winst op onze naam kunnen zetten. Dus een goed begin van het seizoen.
Volgende week 22 april de uitwedstrijd tegen de Drachten Diamonds.