Wedstrijdverslag Aspiranten The Pioneers AH1 – Caribe AH1 13 mei 2017

Vandaag de laatste wedstrijd van de voor competitie en deze keer kregen we Caribe uit Groningen op bezoek in Assen. Het weer leek goed te blijven en de temperatuur was lekker voor een mooie honkbalwedstrijd. Om 11 uur begon de wedstrijd en Kelvin die begon met pitchen kreeg gelijk een mooie honkslag tegen van Caribe. Toch had Kelvin iets moeite om de ballen goed over de plaat te krijgen waardoor de honken vol liepen maar toch wist de jonge pitcher van Assen het veld dicht te houden waardoor Groningen niet tot scoren wist te komen. Aan slag waren de Assenaren gretig en na mooie honkslagen wist Assen een voorsprong te pakken van 4-0. De 2e inning pakte Kelvin het weer goed op en met een strak veld achter hem wist Groningen niet echt grip te krijgen op de wedstrijd. Toch wist Groningen 1 punt te scoren en was de stand na het aanvallend niet profiteren van Assen 4-1. De 3e inning startte Damian als pitcher en begint ijzersterk op de plaat en na een korte slagronde van Groningen waarbij Damian 3×3 slag gooide konden we weer aan slag om aanvallend een verdere voorsprong op te bouwen. We waren inmiddels aangekomen bij de onderste slagmensen maar ook hier wisten we toch op de honken te komen en door wat fouten van Caribe te scoren. De tijd begin te dringen voor Groningen en het leek erop dat we nog 1 inning moesten spelen. Damian moest de klus als pitcher afmaken en door een paar 4-wijd wist toch Groningen op de honken te komen maar met 3 honken vol en een foutje van een honkloper van Groningen was het nog een gelijkmakkende slagbeurt voor Assen. Er werd weer lekker geslagen en door wat foutjes van Caribe wisten we de score op 7-1 te zetten wat ook de einduitslag was. Door deze overwinning staan de aspiranten 2e in de competitie. Na volgende week zal de rest van de competitie bekend worden maar voor de jonge Assenaren is het seizoen tot op heden enorm goed van start gegaan.