Wedstrijdverslag The Caps H1 – The Pioneers H1, 21 mei 2017

Op deze zonovergoten 21e mei, was het voor The Pioneers al vroeg verzamelen bij het Dijkveldpad in Assen. Vandaag staat de wedstrijd tegen de CAPS op het programma. Aangezien zij niet over een eigen speelveld beschikken, wordt uitgeweken naar het veld van The Blue Devils in Meppel.
Tijdens de reis nog slechts 16 °C, maar eenmaal aangekomen in Meppel, steeg het quick al gauw naar de 20 graden. 

De wedstrijd kwam direct op gang. In de eerste inning kwamen The Pioneers al gelijk op een 0-2 voorsprong! De CAPS waren echter nog iets effectiever, want die zetten hun achterstand meteen om in een 3-2 voorsprong.
Mede door slordig spel van de club uit Assen en de ene na de andere rake klap van de CAPS, werd in de 4 inning een bijna niet meer in te halen score op het bord gezet: 10-2!
In de twee na laatste inning stonden de Assenaren al op twee uit en daarmee leek een einde te komen aan het eerste deel van deze inning. Maar ineens kwam de slagmachine van The Pioneers op gang. Een verre tik van Robert den Hartog bracht 3 mensen over de thuisplaat! Op hun beurt maakte de CAPS wat veldfouten, mocht slagman Lars Hofman wegens een op het lichaam geworpen bal “gratis” naar het 1e honk en werd door de pitcher een aantal keer 4 wijd gegooid. Het onmogelijke gebeurde: de 10-2 werd een 10-11 achterstand voor de mannen uit Hoogeveen!
Door een super verre klap scoorde de CAPS in de één na laatste inning nog 1 punt en terwijl de slagman bezig was aan een triomftocht langs alle honken, werd de bal uit het midveld gevist door Frank Kuper en via Fernando Venema naar catcher Robert den Hartog gebracht: uit op de thuisplaat! 
Roland van Dijk mocht de wedstrijd uitgooien voor The Pioneers en hield, gesteund door het in- & outfield de stand gelijk. Een maximale 11-11 gelijke stand, vanuit een enorme achterstand bereikt, is het resultaat waarmee voldaan huiswaarts richting Assen kon worden gekeerd!