Wedstrijdverslag The Pioneers AH1 – The Bedrocks AH1, 27 mei 2017

Het eerste deel van de competitie zit erop en daarin zijn de aspiranten keurig 2e geworden en dat betekend dat vandaag de tweede deel van de competitie begint met een wedstrijd tegen de Bedrocks uit Emmen. Het beloofde een warme dag te worden maar gelukkig begon de wedstrijd om 11 uur dus nog niet op het warmst van de dag. Kelvin begon met pitchen maar kon de bal in eerste instantie niet lekker over de plaat krijgen waarvan de eerste slagmensen van Emmen wisten te profiteren en door 3 keer 4 wijd en een honkslag kwam de stand op een 0-2 voorsprong te staan voor Emmen. Hierna was de beurt aan Assen om aanvallend aan de gang te gaan. Aan slag ging alles lekker en door een mooie 3 honkslag van Thimo die als derde aan slag was kwamen Annefleur en Damian over de thuisplaat waardoor de score weer gelijk was. Assen bleef lekker op dreef en met nog eens 6 honkslagen was de stand opgelopen naar 7-2 voor Assen. Het was wederom de beurt voor Emmen om terug te kunnen slaan maar Kelvin had alles perfect onder controle en door een vangbal van Damian en 2 maal 3 slag konden we weer aan slag gaan. In de eerste inning waren alle 12 speler aan slag geweest waardoor we weer met kopslag begonnen. Emmen had de pitcher vervangen en na 1 keer 4 wijd wist hij 2 maal 3 slag achter elkaar te gooien en met 2 uit wisten we toch nog door weer 2 mooie honkslagen 3 punten te scoren en met nog 1 inning te spelen hadden we een mooie voorsprong opgebouwd en was de stand 10-2. Kelvin zat bijna aan zijn pitcher count en Damian nam het pitchen over van Kelvin nadat Emmen toch 2 punten wist te scoren maar Damian had vanaf begin de slagploeg goed onder controle en met 2 maal 3 slag wist hij het aanvallend spel van Emmen te stoppen. Wij hadden nog een gelijkmakende slagbeurt tegoed. Emmen had weer een nieuwe pitcher op de plaat gezet maar hij kreeg niet goed de bal onder controle en met 5 maal 4 wijd achter elkaar liepen de punten binnen voor Assen. We hadden 3 honken vol en met 2 uit kwam Damian aan slag en hij wist een mooie in the park homerun te slaan, Ja een echte Grandslam in dit geval en met een extra 4 punten was de score opgelopen naar 16-4 in het voordeel van Assen en met een laatste 3 slag van de pitcher van Emmen was het einde wedstrijd. De spelers zowel van Emmen als Assen hebben het ondanks de warmte goed volgehouden en werden ze allemaal getrakteerd op een waterijsje voor verkoeling.