Wedstrijdverslag The Pioneers H1 – Caribe H3, 28 mei 2017

Na een gelijk spel vorige week tegen de Caps uit Hoogeveen, beloofde dit mede door het mooie weer een mooie pot te worden tegen Caribe 3. Caribe begon aan slag maar kon door goed pitcher werk van Fernando Venema niet echt potten breken. De eerste slag beurt van de Pioneers begin goed, na een mooie honkslag van Marijn Meertens kwam er 1-0 op het scorebord. Hierna kwamen door een paar foutjes van caribe nog 2 punten over de thuisplaat. Stand na de eerste inning was nu 3-0 in het voordeel van de Pioneers.

Tijdens de tweede inning werden er wat kleine foutjes gemaakt door de Pioneers waardoor er 2 punten over de thuisplaat kwamen. Na een goed honkslag van Caribe kwam de stand op 3-4 ten nadele van de thuisclub.

De goede teambespreking na de 2e inning zorgde ervoor dat de pioneers zich herpakten. In de vierde inning zorgde Frank Kuper voor een drie honkslag waardoor er weer 2 spelers binnen kwamen. 5-4 voor de pioneers.

In de laatse inning zorgde Frank Smeets voor de einduitslag door een goede honkslag te slaan waardoor Gijs Smink over de plaat heen te brengen. Eindstand 6-4 in het voordeel van de Pioneers