Wedstrijdverslag The Pioneers AH1 – The Blokes AH1, 11 juni 2017

Het beloofd een warme dag te worden en aangezien het gisteren National Beeballdag was op het veld in Assen moeten we uitwijken naar de zondag. Vandaag stonden The Blokes op het menu. We hadden in de voorcompetitie ook al gespeeld tegen The Blokes en toen trokken de Veendamers aan het langste eind. Het beloofde dus een spannende wedstrijd te worden. Om 12 uur begon de wedstrijd en de temperatuur liep al mooi omhoog. De eerste inning begonnen we met Damian op de pitcherplaat en na 3 slagmensen met 3 slag aan de kant te hebben gezet konden we beginnen met aanvallen. Aan slag begonnen we gelijk sterk en met een mooie honkslag van Annefleur, Damian wist als 2e slagman de bal goed te raken en wist het 2e honk te halen en met Annefleur op 3 en 0 uit leek het er goed voor te staan voor Assen. Na een vangbal van Veendam en een keer 4 wijd wist Assen nog niet te scoren maar met een mooie tweehonkslag van Jasper K wisten Annefleur en Damian binnen te komen waardoor we na 1 inning voor stonden met 2-0. Veendam wist in de 2e inning wat te profiteren van 2 maal 4 wijd waardoor ze mensen op het 2e en 3e honk wisten te krijgen. Damian wist 1 man met 3 slag aan de kant te zette maar met 1 uit wist hij niet te voorkomen dat Veendam een honkslag wist te maken waardoor 2 spelers binnen kwamen. Na deze actie pakte Damian het weer goed op te pakken en wist de volgende 2 slagmensen met 3 slag aan de kant te zetten. Aan slag bij de ploeg uit Assen wist alleen Jesper op de honken te komen en door een steal van Jesper op het 2e honk wist hij enorm te profiteren van een fout van Veendam waardoor Jesper over de thuisplaat wist te komen en Assen na 2 inningen weer voorstond met 3-2. Ook in de 3e inning kon Veendam niet de slagkracht op gang krijgen en met 3 maal 3 slag en 1 maal 4 wijd konden ze niet scoren. De ploeg uit Assen was inmiddels weer aangekomen bij kopslag en door mooie honkslagen van Annefleur, Kelvin, Jasper K en een mooie 2 honkslag van Damian konden we uit te lopen met 5 punten en nadat er 11 slagmensen aan slag waren geweest viel de 3e uit in deze moeilijke inning voor Veendam. Damian zat bijna aan zijn pitchercount en met 2 uit moet hij de bal overgeven aan Jasper K. Jasper begon sterk maar wist niet te voorkomen dat Veendam een punt wist te scoren met een honkslag en een twee honkslag maar Jasper herpakte zich perfect en met een 3 slag was het einde inning. Het zag er naar uit dat we nog 1 a 2 inningen moesten spelen en in de 4e inning wist alleen Damian een honkslag te maken maar met Jamie op de honken kwam ze binnen op de honkslag en Damian wist te scoren op een honkslag van Jasper K. Deze inning leek toch het breekpunt te zijn voor Veendam maar met nog 1 slagbeurt voor Veendam leek het een moeilijke zaak te worden. Jasper begon weer ijzersterk op de pitcherplaat en wist gewoon 3 man achter elkaar met 3 slag uit te gooien. Een gelijk makkende slagbeurt voor de Asser ploeg was overbodig want de eindstand was inmiddels 10-3. Dit houd in dat de ploeg uit Assen lekker op dreef is momenteel en met 3 gewonnen partijen op een rij zeker meedraait in de top van de competitie.