Wedstrijdverslag Aspiranten, Caribe AH1 – The Pioneers AH1, 8 juli 2017

De aspiraten van Assen moesten vandaag het opnemen tegen de aspiranten van Caribe uit Groningen. Het weer leek wat roet in het eten te gooien want tijden de warming up was het nat. Maar om 11 uur bleek het toch droog te zijn en was het playball en de wedstrijd begon. Kelvin begon met pitchen in de eerste inning en moest even op gang komen en met 2 maal 4 wijd te hebben gegooid waardoor Groningen het 2e en 3e honk wist te bereiken en Groningen goed in scoringpositie wisten te komen met 0 uit. Maar Kelvin herpakte zich goed en met 3 maal 3 slag was het eerste gevaar van Caribe geweken. Aanvallend wist Damian het eerste honk te bereiken door een fout van de outfielder en met twee gestolen honken kwam Damian op het 3e honk en door een mooie opofferingsslag van Andres kwam Damian binnen en was het 1-0 voor Assen. Kelvin wist hierna een mooie honkslag te geven en kwam net als Damian door twee steals op het 3e honk in dezelfde situatie terecht. Jasper K wist de bal vervolgens lekker te raken voor een tweehonkslag en Kelvin wiste de 1-0 om te zetten in een 2-0 voorsprong. De pitcher van Caribe kreeg een kleine verzwakking en door 3 maal 4 wijd achter elkaar wist Assen uit te open naar een 3-0 voorsprong. Jessy ging uit op 3 slag en het was einde inning. Kelvin moest samen met het veld proberen de voorsprong vast te houden maar Caribe was erop gebrand om terug te slaan. Kelvin had weer wat moeite om de bal goed over de plaat te krijgen en door 3 maal 4 wijd en een geraakt werper was de nul van Groningen omgezet in een 1 en kwam Caribe met 3 honken vol en nul uit in de perfecte situatie te staan om punten te scoren. Kelvin wist de volgende slagman aan de kant te zetten met 3 slag waardoor de eerste nul viel. De volgende slagman van Groningen sloeg de bal in het outfield en de 3 mensen op de honken wisten scoren maar de slagman rende door naar het tweede honk en door een mooie actie van outfielder Thimo naar Andres op het tweede honk ging de slagman uit en was het twee uit maar de stand was gedraaid in een voorsprong voor Caribe in 3-4. Groningen was goed op dreef en wisten vervolgens het 3e en 2e honk te bereiken maar door een actie van Kelvin naar Kyro was het einde inning. Dit hield in dat er werk te doen was voor de jonge aspiranten. Toch wist Caribe sterk te verdedigen en door een actie van korte stop naar het eerste honk en twee maal 3 slag was het weer snel wisselen. Kelvin had nog 1 slagman te gaan die uitging door een mooie actie van Kyro op 1 en Damian nam het pitchen over. Ook Damian had wat moeite om de slagzone te vinden maar door een 3 slag 2 keer 4 wijd en vervolgens weer een 3 slag wist Assen het veld goed dicht te houden en kon Caribe niet verder profiteren. Assen was inmiddels aangekomen bij Sten de laatste slagman op de lijst en hij en de kopslagvrouw Annefleur werden met 3 slag aan de kant gezet. Damian kwam aan slag en wist de bal perfect te raken en diep in het outfield te slaan en wist hierop een homerun te lopen en de stand stond hierdoor gelijk met 4-4. Het gevaar was nog niet over voor Groningen want door een honkslag wist Andres op de honken te komen en door een mooie twee honkslag van Kelvin wist Andres de wedstrijd weer om te draaien in het voordeel van Assen met 5-4 voorsprong. Jasper K ging uit op 3 slag en kwam het op de laatste inning aan voor Groningen om de winst mee te kunnen nemen. Aanvallend blijft Caribe altijd gevaarlijk maar Damian begon sterk door een 3 slag en vervolgens een 4 wijd. De loper van Caribe wist door goed honklopen het 3e honk te bereiken en de gelijk makkende punt was dichtbij. Door een doorgeschoten bal bij catcher Dominik wist Caribe de stand gelijk te trekken en 5-5. Damian bleef moeite te krijgen met de slagzone maar gooide de volgende slagman wel uit met 3 slag en met twee uit en honklopers op het 2e honk en 3e honk was het tijd voor Jasper K om het veld dicht te houden als pitcher. Jasper ging sterk van start en gooide de volgende slagman met 3 slag uit en was het de laatste gelijk makkende slagbeurt voor Assen. De pitcher van Groningen kreeg wat moeite om de ballen door de slagzone te krijgen en met 3 maal 4 wijd liepen de honken vol en met 0 uit de perfecte uitgangspositie om de winst in Assen te behouden. Jessy wist de bal lekker te raken maar door een mooie vangbal van de korte stop van Caribe was dat de eerste nul. Maar nog steeds alle honken bezet. Dominik kwam aan slag en wist bal bal ver het outfield in te slaan waardoor Kyro wist te scoren en de winst definitief in Assen zou blijven en de eindstand 6-5 geworden was. Deze overwinning was weer erg belangrijk voor de jonge Assenaren en door deze overwinning zetten ze de overwinningsreeks door en staan daarmee bovenaan in de competitie. Volgende week moeten de Assenaren uit spelen tegen Leek de nummer 2 in de competitie.