Wedstrijdverslag Aspiranten, Northern Stars AH1 – The Pioneers AH1, 1 juli 2017

 

Afgelopen zaterdag moesten de aspiranten aantreden tegen de Nothern Stars in Leeuwarden. De honkballers van Leeuwarden blijft altijd een moeilijke gelijkwaardige tegenstander dus kozen we ervoor om met een sterke opstelling te beginnen. We mochten beginnen aan slag maar dat ging niet zoals we eigenlijk van slag wilden gaan en na 3 slagmensen was het de beurt al aan Leeuwarden. Damian wist goed te beginnen met pitchen en nadat hij de eerste twee slagmensen al met 3 slag aan de kant wist te zetten konden de Stars met 1 slagman op de honken te komen. Maar Damian wist de 4e slagman ook met 3 slag aan de kant te zetten waardoor het gevaar was geweken. De 2e inning begonnen we gelijk met een 4 wijd van Kelvin die door een mooie honkslag van Jasper K wist Kelvin door te lopen naar de thuisplaat en vervolgens de 0-1 voorsprong te maken. Jasper K kon in dezelfde inning 2 honken te stelen en vervolgens door een doorgeschoten bal ook de thuisplaat te passeren en zo wist Assen de score aan het begin van de 2e inning te zetten op 0-2. Nu was het de tijd voor Leeuwarden om mee te gaan in de score maar ze kwamen al snel weer op 2 uit te staan door 2x 3 slag van Damian. Toch kwam Leeuwarden op de honken en ook konden ze scoren op een doorgeschoten bal van Assen en zo de stand op 1-2 te brengen. De 3e inning kwam ook Assen alweer snel te staan op 2 uit door een mooie actie van de eerste honkman en een 3 slag. Maar Jesper kon op de honken komen door 4 wijd en door een mooie honkslag van Jasper de V wist Assen toch weer een punt te scoren omdat Jesper de thuisplaat wist te halen. Aan het eind van de inning had Assen de honken vol door een honkslag van Annefleur en een 4 wijd van Jamie. Damian kon de bal niet lekker raken en ging uit op een actie op het eerste honk waardoor Assen niet verder kon profiteren. Damian bleef lekker op dreef met pitchen in de gelijkmakkende slagbeurt en door een mooie actie van Damian naar Kyro viel de eerste uit al. Hierna wist Damian 2x 3 slag te gooien en was het weer de beurt aan Assen om te slaan. In de 4 inning kwam Assen op dreef na een pitcherwissel van Leeuwarden en door honkslagen van Andres, Jasper K, Kyro, Wouter en Jasper de V waren de jonge Assenaren uitgelopen met 7 punten en was de score opgelopen naar een mooie voorsprong van 1-10. Er was nog een gelijkmakkende slagbeurt te gaan van Leeuwarden en na 1 slagman met 3 slag aan de kant te zetten moest Damian van de pitcherplaat vanwege de pitchercount en nam Kelvin het pitchen over. Door een mooie actie van Kyro op het eerste honk viel al snel de 2e uit en Kelvin gooide vervolgens de volgende slagman uit op 3 slag waardoor het einde wedstrijd was. Door deze overwinning bewijzen de jonge Assenaren dat ze een echt team zijn en de winnende reeks wedstrijden voortzet. De pitchers van Assen waren ook deze wedstrijd weer goed op dreef en van de 15 slagmensen die van Leeuwarden aan slag zijn geweest zijn er 10 met 3 slag aan de kant gezet. Zaterdag spelen de Assenaren thuis tegen Caribe uit Groningen om 11 uur.