Wedstrijdverslag Aspiranten Caribe – The Pioneers, 30 sept 2017

Het einde van de competitie komt in zicht en de ontknoping komt steeds dichterbij en met nog 3 wedstrijden te gaan was het vandaag de beurt om uit te spelen tegen Caribe uit Groningen. Vanwege de vele regen van afgelopen nacht was het veld in Groningen niet bespeelbaar maar in Assen viel het mee met de conditie van het veld en na een snel overleg wilde Groningen wel in Assen komen honkballen. Om 1 uur begon de wedstrijd en omdat Assen de uitwedstrijd speelde mochten we als eerste slaan en dat legde geen windeieren. Annefleur maakte het de pitcher gelijk al moeilijk en na 10 ballen te hebben gegooid mocht ze naar het eerste honk met geraakt werper. Kyro, Damian, Andres, Jasper en Kelvin wisten op de honken te komen met mooie honkslagen en zo wisten we 6 punten te scoren. In de gelijk makende slagbeurt moest Kelvin het spits afbijten als pitcher en met zelfvertrouwen wist hij de eerste slagman met 3 slag aan de kant te zetten. De tweede slagman ging uit op een mooie actie van Annefleur naar Kryo en zo waren er al 2 uit met 2 slagmensen. Door de lichte regen was het moeilijk om de bal droog te houden en door een mooie honkslag van Caribe en 2 gestolen honken had Caribe een man in scoringspositie. Door een 4 wijd wisten ze ook het tweede honk bezet te krijgen maar Kelvin pakte het weer goed op en gooide de volgende slagman uit met 3 slag waardoor het gevaar was geweken. De tweede inning ging aanvallend niet zo goed voor Assen en Caribe had zijn pitcher gewisseld waardoor zowel Jesper, Sten en Jamie aan de kant werden gezet met 3 slag. De stand was en bleef op dit moment 0-6 voor Assen en was het weer de beurt voor Groningen om punten te scoren om de aansluiting te behouden. De eerste slagman wist op de honken te komen door 4 wijd en wederom met 2 gestolen honken kwam het eerste punt voor Groningen dichtbij met 0 uit. De volgende slagman wist de bal richting Kelvin te slaan en Kelvin kon niet voorkomen om de man op thuis uit te maken en gooide de bal naar Kyro voor de eerste uit. Ook de volgende slagman ging uit door een 3 slag en zo hadden we alweer 2 uit. Door de regen was het nog steeds lastig om de bal droog te houden en controle te bewaren om de bal slag te gooien en met een 4 wijd was Groningen toch weer op de honken gekomen maar Kelvin pakte de laatste slagman van de slaglijst van Groningen op 3 slag en was het weer wisselen. Het was tijd voor de derde inning en de pitcher van Groningen stond ijzersterk te gooien en pakte Annefleur op 3 slag. Kyro kwam met 4 wijd op de honken en met een mooie tweehonkslag van Damian wist Kyro te scoren. Ook wist Andres een honkslag te noteren en door mooi en agressief honklopen wist Damian te scoren en Andres het derde honk te bereiken. Jasper wist de bal richting het eerste honk te slaan waarop hij uit ging maar wel kwam Andres hierop binnen en waren er weer 3 punten gescoord. Kelvin ging uit op 3 slag en mocht Groningen het weer gaan proberen. Kelvin zat aan zijn pitchercount en Jasper nam het pitchen over en over ijzersterk beginnen gesproken met 4 ballen te gooien had Assen al 2 uit. De eerste slagman ging uit op een mooie actie van Andres naar Kyro en de tweede slagman ging ten onder aan een grondbal naar Jasper en hij kon hem uitgooien op het eerste honk. De derde slagman had ook geen schijn van kans tegenover Jasper en moest met 4 ballen de bank weer opzoeken met 3 slag op zak. Gezien de tijd zou de 4e inning de laatste inning worden. De pitcher van Groningen zat tegen zijn pitchercount aan en de pitcher die begon mocht proberen de wedstrijd uit te gooien maar Assen was weer helemaal op dreef aan slag en door honkslagen van Dominik, Jessy, Kyro en Damian en daarbij veel 4 wijd kwamen de punten weer binnen en wisten we uit te lopen naar een stand van 1-17. Mijn bewondering gaat uit naar de laatste pitcher van Groningen die ondanks weinig ervaring als pitcher toch de moed nam en met zelfvertrouwen op de pitcherplaat ging staan en zijn pitchduel afsloot met een mooie 3 slag. De reactie die ik toen zag was echt super, zo’n ontlading echt mooi. Groningen mocht het in de laatste slagbeurt nog proberen maar had wel in de gaten dat het eigenlijk een onbegonnen zaak was. Jasper stapte weer met zelfvertrouwen op de plaat en sloot de wedstrijd sterk af met 3 maal drie slag waardoor het einde wedstrijd was en de eindstand 1-17 is geworden voor Assen. Deze overwinning was erg belangrijk voor de jonge spelers want zo zijn ze nog steeds in de race om het kampioenschap wat dit seizoen gaat tussen The Blokes uit Veendam en De Assenaren. Eerst moeten de mannen en vrouwen van Assen het volgende week opnemen tegen Emmen.