Aspirantenwedstrijd 14-10-2017 De Blokes – The Pioneers

Voor de aspiranten van The Pioneers was het zaterdag de wedstrijd van het seizoen. Gezien het verloop van het seizoen zou de titelstrijd gaan tussen De Blokes uit Veendam en The Pioneers uit Assen. Qua punten liggen beide teams op 20 punten dus ging het om de titel van 2017. Om 11 uur begon de wedstrijd en de spanning zat er gelijk vanaf de eerste inning al in. Het beloofde een pitcherduel te gaan worden en voor de Blokes kwam Alrich op de plaat en begon ijzersterk met 2 maal 3 slag. Damian wist een honkslag te slaan en kwam door een gestolen honk en een fout van de korte stop op het 3e honk terecht. Met 2 uit en een man in scoring positie leek het moeilijk te worden om gelijk een kleine voorsprong te pakken maar door een doorgeschoten bal wist Damian het punt te scoren en daarmee The Pioneers op een 0-1 voorsprong kwam in de eerste inning. De derde nul viel door Andres die uit ging op een veldactie van korte stop naar het eerste honk en daarmee mochten de Veendamers het aanvallend proberen. De eerste slagman van Veendam wist gelijk op de honken te komen door een geraakt werper en door 2 gestolen honken kwam hij op het derde honk. Hij probeerde het thuishonk te stelen en werd door de scheidsrechter save gegeven maar daar zijn de meningen over verschillend maar goed het is een scheidsrechter call dus het punt telde voor Veendam en daarmee kwam de score weer op 1-1. Damian pakte het snel weer op en met 3 maal 3 slag achter elkaar was het weer wisselen. In de tweede inning wist de pitcher van Veendam het aanvallend moeilijk te maken door sterk gooien en gooide 2 maal 3 slag achter elkaar maar moest vervolgens wat steekjes laten vallen en door 3 maal 4 wijd hadden de assenaren alle honken vol maar wel 2 uit. Toch wist de pitcher het weer op te pakken en gooide 3 slag en was het gevaar geweken voor Veendam. De gelijkmakende tweede inning was een slechte voor de Veendamers na een 3 slag en een veldactie waren er al weer snel 2 uit. De volgende slagman sloeg een mooie honkslag en wist het derde honk te halen op 2 gestolen honken maar door een mooie 3 slag was het einde inning. De pitcher van Veendam had al veel ballen gegooid en werd nadat hij een man op 3 slag uit had gegooid gewisseld door een nieuwe pitcher die gelijk de eerste slagman voor hem uitgooide. Annefleur kwam hierna aan slag en wist een hele mooie tweehonkslag te slaan maar het waren inmiddels wel 2 uit. Kyro strandde hierna op de thuisplaat met 3 slag en was het weer wisselen. De stand was nog steeds 1-1 maar de spanning zat er goed in en het publiek genoot van een mooie wedstrijd tussen de twee titelkandidaten. Damian had nog maar 30 ballen gegooid in de wedstrijd dus begon en met de eerste bal die hij gooide kwam er een hoge bal in het infield en deze werd ook gevangen door Damian. De volgende slagman sloeg de bal naar Kyro die de tweede uit maakte en door een 3 slag was het gevaar geweken voor Assen. Mooi gegeven is dat Damian in deze inning maar 7 ballen heeft gegooid wat zijn pitchercount lekker laag hield. In de vierde inning wist Damian door 4 wijd op het honk te komen en wist door 2 honken te stelen een een doorgeschoten bal wederom de thuisplaat te halen en daardoor kwamen de Assenaren weer op een voorsprong van 1-2. Door een vangbal van de korte stop en twee maal drie slag was het weer wisselen. Damian begon weer als pitcher en door een 3 slag was de eerste nul er weer snel maar hij kreeg het daarna wat moeilijk en na 2 maal 4 wijd moest hij door de pitchercount de plaat overgeven aan Kelvin. Doordat de Veendamers met 4 wijd op de honken wisten te komen kwamen de puntjes ook binnen door wat doorgeschoten ballen en na 2 veld acties hadden de Assenaren de derde nul binnen maar het tij was wel gekeerd en was de stand 4-2 in het voordeel van Veendam. Gezien de tijd wat er nog te spelen was zou dit de laatste inning worden en na een 3 slag was de eerste nul snel gevallen voor Assen. Jamie en Wouter wisten door 4 wijd op de honken te komen en al snel waren twee en drie bezet door Assen en met 1 uit bood dit wel perspectief om terug te komen in de wedstrijd. Jesper wist de bal te raken en ging uit op het eerste honk maar Jamie wist wel te scoren en met wouter op het derde honk stond de gelijkmakende punt op drie. Sten kwam aan slag en wist de honkslag van dit seizoen van hem te maken en sloeg de bal over het tweede honk voor een honkslag en wouter wist te scoren. Annefleur kwam weer aan slag en ging uit op 3 slag. Veendam mocht de inning afmaken aan slag en door een 4 wijd en doorgeschoten waardoor Dominik de bal kwijt was wist de loper het derde honk te bereiken. Dit hield wel in met een man op drie en nul uit dat het lastig zou worden. De volgende slagman kwam aan slag en door een doorgeschoten bal wist de man van drie thuis te komen om zo het winnende punt te scoren en daarmee ook te titel te pakken. Voor The Pioneers betekend dit dat ze tweede zijn geworden in het kampioenschap wat een zeer goede prestatie is en zeker boven verwachting lag. Ook willen wij Annefleur bedanken voor het seizoen en haar tijd bij de Aspiranten want ze moet vanwege haar leeftijd door naar de junioren