Wedstrijdverslag junioren The Pioneers – The Eagels

Het seizoen is nu ook eindelijk begonnen voor de junioren. Het weer leek vanmorgen eerst nog roet in het eten te gooien maar de voorspellingen leek toch goed uit te pakken en nadat de laatste buien Assen verlieten kwam er langzamerhand een zonnetje door te breken. Op het programma stonden The Eagels uit Deventer en dat zal een moeilijke partij worden voor onze junioren. Maar zoals altijd is de bal rond en weet je niet welke kant deze op gaat. Iets later dan de wedstrijd gepland was begonnen we om kwart over 1 en Wouter beet het spits af op de heuvel van Assen. De eerste 2 slagmannen van Deventer wisten met mooie honkslagen op de honken te komen en al snel was het 2e en 3e honk bezet en kwamen ze ruim in scoringspositie te staan. Wouter wist keurig de 3e slagman uit te gooien op 3 slag. Dit was dus 1 uit maar nog steeds 2 man in scoringspositie. Door een doorgeschoten bal kwam het 1e punt binnen voor Deventer. Het tweede punt kwam binnen door een opofferings honkslag richting korte stop. Dit hield wel in dat Assen tegen een achterstand aan keek van 0-2 maar we hadden wel 2 uit. Wouter herpakte keurig en gooide een 3 slag waardoor het wisselen was. Nu is het aan de jeugd van Assen om de achterstand weg te werken en bij te blijven om niet gelijk op een te grote achterstand te komen. Wouter ging als kopslagman uit op een actie van het 3e honk naar het 1e honk. Opzich niet zo’n lekker begin maar met 1 uit was het nog te overzien. Pascale wist op het 1e honk te komen door 4 wijd en Celia deed vervolgens hetzelfde, dus het 1e en 2e honk bezet. Dominik kwam door geraakt werper op het 1e honk en zo waren alle honken bezet en 1 uit wat een mooi perspectief betekende om te scoren. Annefleur wist de bal mooi het infield uit te slaan en Pascale kwam binnen en zo was het 1e punt gescoord. Eva wist door 4 wijd op de honken te komen en zo kwam het 2e punt binnen. Door een fout van de pitcher waardoor de bal doorschoot bij de catcher kon Dominik thuis komen en was de 0-2 achterstand omgezet in een 3-2 voorsprong. Danielle sloeg de bal net niet hard genoeg en ging uit op een aangooi op het eerste honk, tocht wist de 1e honkman de bal snel naar twee te gooien en op deze actie ging Eva ook uit. Een mooi dubbelspel en zo waren de kansen voor Assen verkeken om de voorsprong verder uit te bouwen. Deventer begon de 2e inning weer erg sterk en zo kwamen de eerste slagmens met een honkslag op het 1e honk. Door een gestolen honk en een doorgeschoten bal kwam hij op het 3e honk. De volgende slagman wist de bal het outfield in te slaan en kwam met een mooie tweehonkslag op het 2e honk terecht, het gelijk makende punt was inmiddels gescoord. Door een gestolen honk en een doorgeschoten bal kwam Deventer weer op voorsprong het 3-4. Wouter Kreeg de controle weer met gooien en gooide 3 slagmensen uit op 3 slag. Nu was het weer aan Assen om punten te scoren maar Deventer zette een andere pitcher op de heuvel en op deze pitcher hadden de Assenaren het erg moeilijk en door een 3 slag een actie van de pitcher naar het 1e honk hadden we al snel 2 uit. Door een fout van de 2e honkman wist Max op het 1e honk te komen. Thimo was aan slag en zag geen kans om de bal te raken en zo viel de 3e uit door een 3 slag. Zo waren de kansen zover verstreken voor Assen en begon de 3e inning. We wisten dat het moeilijk zou worden in het 2e helft van de wedstrijd en het was ook een zware slag om de inning door te komen. De slagploeg van Deventer begon op toeren te komen en door mooie honkslagen die net iedere keer goed vielen had Assen eigenlijk geen kans om een uit te maken. De stand was inmiddels op gelopen naar 3-14 en Wouter werd vervangen door Pascale op de pitcherplaat. De slagmensen hadden eerst wat moeite om de bal te raken omdat Pascale toch een heel andere snelheid gooit maar toch wist Deventer te blijven scoren. De 1e uit was met een mooie 3 slag van Pascale en door een actie daarna van de korte stop naar het 3e honk was het 2 uit. Eva maakte door een mooie vangbal een einde aan deze zeer zware inning maar de schade was gedaan. De tijd was ook richting de 2 uur speeltijd gelopen en met nog een laatste slagbeurt van Assen was het doel om op de honken te komen en zo toch nog wat punten te maken. We waren weer aangekomen bij de kopslagman en door een fout van Deventer kwam Wouter op het 1e honk. Met een doorgeschoten bal en gestolen honk was Wouter aangekomen op het 3e honk. Deventer zette zijn 3e pitcher op de heuvel maar kwam iets wat moeilijk op gang en met 2 maal 4 wijd kwamen de honken toch weer vol. Met een doorgeschoten bal kwam Wouter binnen. Celia kreeg 4 wijd en we hadden het 1e en 3e honk bezet en Dominik kwam aan slag. Hij wist de bal naar het linksfield te slaan en Pascale kon scoren maar Celia ging uit op deze actie op het 2e honk. Annefleur ging uit op 3 slag en zo waren er al weer 2 uit. Eva was door een fout van de eerste honkman aangekomen op het eerste honk. Danielle was vervolgens aan slag maar kon de bal wederom niet lekker raken en met een actie van de korte stop naar het 2e honk ging Eva uit en was het einde wedstrijd. De uitslag was 5-21 geworden in het voordeel van Deventer. Toch konden we in het begin goed bijblijven bij Deventer maar dat we zouden gaan verliezen was eigenlijk wel ingecalculeerd gezien het goed draaiende team uit Deventer, maar toch hebben we ons goed geweerd tegen Deventer en konden we met opgeheven hoofd toch het veld verlaten. De volgende wedstrijd is over twee week en zal wederom gespeeld worden in Assen