Wedstrijdverslag Junioren The Pioneers – Drachten Diamonds

In het toch nog prille seizoen was het vandaag de 2e wedstrijd van de junioren. Ook deze wedstrijd speelden we op ons eigen veld en de tegenstander waren de Drachten Diamonds. We hadden vandaag wat aanvulling van de aspiranten en Kelvin, Jasper en Dominik speelden vandaag mee. We begonnen de wedstrijd in het veld en mocht Drachten beginnen om punten te maken. Wouter L begon als starting pitch maar had in het begin moeite met zijn controle. Door 3 maal 4 wijd wisten de Diamonds vrij snel de honken vol te krijgen. De eerste uit viel op een doorgeschoten bal bij de catcher maar Robin wist de bal snel te pakken te krijgen terwijl de loper op 3 probeerde thuis te komen. Robin wist hem uit te tikken vlak voor de plaat. De volgende slagman van Drachten plaatste de bal mooi in het outfield met een honkslag waarop 3 punten werden gescoord. Zo moest Assen al vrij snel aankijken tegen een 0-3 achterstand maar het gevaar was nog niet geweken want met nog maar 1 uit stond er nog steeds een man op het 3e honk. Met nog een 4 wijd waren al snel weer het 2e en 3e honk bezet. De tweede uit viel door een vangbal van Wouter L en met nog een honkslag tegen was het 1e honk bezet. De mannen uit Drachten waren erg gretig op de honken en waren meer bezig om op het volgende honk te komen zodat Wouter L met een pick-off de man op het eerste honk uit te gooien. Zo waren de Assenaren af van de wat moeizame 1e inning en moesten we aanvallend proberen om bij te blijven want de stand was 0-4 geworden. Aanvallend begon Assen stroef aan slag. Jasper was kopslag maar door een vangbal van de 1e honkman was de eerste uit al snel gevallen. Danielle ging uit op een actie van de eerste honkman naar het eerste honk en Robin kon na 3 slag ook naar de bank. Een snelle inning waarbij Assen niet echt grip kon krijgen op de pitcher van Drachten. De 2e inning ging beter voor Assen in het veld want door een actie van Annefleur naar Eva op het eerste honk was het al snel 1 uit. Drachten kwam terug met een mooie honkslag door het midden en met 2 gestolen honken was de man aangekomen op het 3e honk. Door een doorgeschoten bal wist deze man te scoren. Vervolgens kon Wouter met pitchen een blok maken en met 2 maal 3 slag was het wisselen en konden we proberen om de 0 van het scorekaart te halen en moesten we punten zien te maken. Wouter begon aan slag in de 2e inning en met een mooie 2 honkslag in het rechtsveld leek Assen sterk te beginnen. Door een gestolen honk was Wouter gekomen op het 3e honk en was Assen met 0 uit en een man in scoringspositie op weg om de punt te scoren die hard nodig was. Kelvin wist met 4 wijd op het 1e honk te komen en door een gestolen honk waren het 2e en 3e honk bezet. Eva werd geraakt en mocht door hit by pitch naar het 1e honk. Een mooie uitgangspositie voor Assen want 3 honken vol en 0 uit moest dit toch de kans zijn om de score weer richting gelijk te trekken. Wouter liet zich op het 3e honk totaal verassen door de pitcher en ging uit. De pitcher van Drachten pakte het dipje toch weer op en met 2 maal 3 slag was het einde inning die veelbelovend begon voor Assen maar de stand bleef staan op 0-5 staan. In de 3e inning kwam Drachten aanvallend goed op gang en door 4 honkslagen wisten ze verder uit te lopen en met een 0-10 achterstand voor Assen moest Kelvin het pitchwerk overnemen voor Assen. Voor Kelvin was dit het debuut op de heuvel en zijn taak was dan ook ervaring op te doen en gewoon lekker op gevoel gaan gooien. Ondanks de spanning voor hem verrichte hij een zeer goede taak op de pitcherplaat en nadat hij zijn releasepoint onder controle had vlogen de ballen als slag over de plaat. Door een vangbal van midfielder Thimo was de eerste nul dan ook eindelijk gevallen. Kelvin pakte lekker door maar door een 3 slag en een doorgeschoten bal wist de loper toch op tijd het 1e honk te bereiken. Toch kon de ploeg uit Drachten geen vat krijgen op het pitchwerk en Kelvin sloot de inning dan ook af met 2 maal 3 slag. Het weer speelde nou niet echt mee en het begon weer iets harder te regenen. Toch had Drachten het veld goed op slot en liet hun pitcher weinig slagkracht toe van de Assenaren. Thimo ging uit op een actie van de 2e honkman naar het 1e honk en Wouter P ging ook uit op een actie van de eerste honkman naar het 1e honk. Zo waren er na 2 slagmensen ook gelijk weer 2 uit. Jasper wist met 4 wijd op de honken te komen en door 2 doorgeschoten ballen bereikte hij het 3e honk. Danielle kon de bal niet raken en ging ook uit op 3 slag. Nu was het weer de kans voor Drachten om nog verder uit te gaan lopen maar door een mooie vangbal van Robin op de eerste slagman was het al snel 1 uit. Door een 4 wijd en twee gestolen honken was de honkloper op 3 aangekomen en door een infield hit waarbij de slagman uit ging kwam toch het puntje binnen. Maar we hadden wel weer 2 uit en na een 4 wijd en vervolgens een mooie 3 slag van Kelvin was het einde inning. Aan slag was het nu weer de beurt voor Assen en Robin kon aan slag de bal ook niet weg krijgen en ging met 3 slag naar de kant. Wouter L had geluk want door een foutje van de korte stop wist hij op 1 te komen. Door een foute pick-off op het eerste honk kwam Wouter L op 2 terecht en met een gestolen honk moest het er dan nu van komen om te scoren. Kelvin kreeg 4 wijd en door een gestolen honk waren nu 2 en 3 bezet. Eva kreeg wederom het 1e honk cadeau door haar 2e geraakt werper. Zo hebben we dan met 0 uit alle honken bezet. Dominik kwam aan slag en sloeg de bal richting de korte stop die door een wilde worp op 1 de bal tegen het hek gooide waarop zowel Wouter L als Kelvin wisten te scoren. Dominik kwam hiermee op het 2e honk en Eva kwam op 3. Annefleur en Thimo konden aanvallend geen grip krijgen en beide gingen dan ook met 3 slag aan de kant en was het weer wisselen. Wel was de score nu 2-12 en zijn we qua tijd aanbeland in de laatste inning. Jasper mocht het pitchwerk van Kelvin overnemen en ook voor hem was het een debuut op de heuvel en was het voor hem ook de opdracht om ervaring op te doen op de heuvel en ballen gooien en het gevoel te proberen te krijgen. Het weer was wederom slechter geworden waardoor het gooien lastig was door een wat gladde bal. Toch wist Jasper de ballen goed over de plaat te krijgen maar door een hit by pitch had Drachten weer het 1e honk bezet. Door een mooi klap in het outfield wist de honkloper binnen te komen en een puntje te scoren en de slagman kwam op het tweede honk terecht. Door een 4 wijd had Drachten het 1e en 2e honk bezet. Maar door wat doorgeschoten ballen kwamen de 2 honklopers toch binnen. Door een actie van de korte stop naar 1 was het 1 uit. Snel daarachteraan gooide Jasper de slagman uit op 3 slag en met een vangbal van Jasper was het 3 uit en mocht Assen het nog 1 keer proberen om te scoren. Wouter P ging uit op een vangbal van de eerste honkman. Jasper kreeg de bal goed op de knuppel en door een mooie honkslag kwam hij op 1. Maar daarop konden Danielle en Robin de bal niet raken en was het na 2 maal 3 slag einde wedstrijd waarbij de stand 2-15 is geworden. De wedstrijd van vandaag was dan ook lastig en hebben we het aanvallend een laten liggen. Toch was dit wel een mooie kans voor de pitchers Kelvin en Jasper om ervaring op te doen bij de junioren en het gooien vanaf een pitcherheuvel. Beide mannen hebben het voor een eerste keer dan ook perfect gedaan en is er een mooie basis gelegd voor deze mannen om nu verder te gaan groeien in het pitchen. Volgende week staat er een dubbel wedstrijd op de agenda tegen Leek en ook deze twee wedstrijden worden gespeeld op het Veld in Assen en de 1e wedstrijd begint om 11.00 uur.