Wedstrijdverslag Opening Game – The Pioneers Heren 1 – WHSC Heren 1. 08-04-2018

Na een winterstop was het zondag tijd voor de eerste competitiewedstrijd van het nieuwe seizoen en bij The Pioneers hadden ze flink uitgepakt door er een echte openingsgame van te maken, voor de kinderen was er een springkussen van Unive en de het inwendige mens was er een gameday special wat inhield dat er hamburgers van de BBQ of hotdogs waren voor 1 euro wat mede mogelijk werd gemaakt door Albert Heijn Hillenga in Peelo. Ook was voor deze gameday Burgemeester Marco Out uitgenodigd om de plechtige taak uit te voeren van First Pitch. Na een korte uitleg en toespraken gooide Marco Out de eerste bal om het nieuwe seizoen in te luiden. De tegenstander van de openingsgame was WHSC uit Winschoten. Winschoten was vorig jaar 2e in het kampioenschap en de kampioen van 2 jaar geleden dus een geduchte tegenstander voor Assen en voor het publiek wat afgekomen was op de wedstrijd en alle activiteiten beloofde het een mooie middag te worden. Het weer was fantastisch en na de voorstelling van de spelers en het volkslied begon het allemaal op het thema van Assen “The American Dream” te lijken en om half 3 begon de wedstrijd
Fernando Venema begon als starting pitch bij de ploeg uit Assen en wist mede door 2 mooie vangballen van linksfielder Wouter Meertens al snel 2 nullen te noteren. Ook de 3e slagman ging uit op een actie waardoor Assen kon beginnen om aanvallend punten te scoren. Al snel wisten The Pioneers op de honken te komen door een honkslag van kopslagman Frank Kuper. Door een mooie honkslag van Fernando Venema wist Frank het 3e honk te halen en nog steeds niemand uit. Robert den Hartog ging uit op een actie van de eerste honkman van Winschoten en met 1 uit en een man op het 2e en 3e honk leken de kansen om gelijk op voorsprong te komen te groeien bij de Assenaren. Roberto Lopez wist de bal voor een honkslag het infield uit te slaan en het eerste punt was binnen voor Assen. Johann Reiber wist de bal ook te raken waarop Fernando Venema wist te scoren en zo was de stand 2-0 in het voordeel van de thuisploeg. Hierna viel de 3e uit en mocht Winschoten proberen om de aansluiting te krijgen. De eerste slagman van WHSC wist de bal goed op de knuppel te krijgen en sloeg de bal ver het outfield in voor een 2 honkslag. Door een infield hit wist de loper het 3e honk te bereiken maar al wel 1 uit. Ook de volgende slagman sloeg de bal het infield in en ging uit op het 1e honk maar Winschoten wist wel te scoren op deze hit waardoor de stand 2-1 was geworden en na een uit van de eerste honkman van Assen viel de 3e uit en was het gevaar van Winschoten weer geweken. De gelijkmakende 2e inning verliep snel voor Assen en door eigenlijk een hoofdrol voor de pitcher van WHSC waren er al snel 2 uit door een vangbal en een actie pitcher naar het 1e honk. Ook wist de pitcher hierna Marijn Meertens met 3 slag naar de bank te sturen en was het verdedigend een sterke inning voor WHSC. Net als WHSC wist The Pioneers het veld goed dicht te houden en leek het spel in de richting van een pitcherduel te gaan. Want door goed pitchwerk waarop maar 1 honkslag kwam uit 4 slagbeurten had Assen het veld ook goed op slot en door 3 vangballen was het weer wisselen. Ook was de gelijkmakende inning weer een inning met een hoofdrol voor de pitcher van WHSC. Wouter Meertens kwam met een honkslag op de honken maar daar bleef het voor de Assenaren ook bij want door een 3 slag en 2 maal een actie van de pitcher naar het 1e honk waren er snel 3 uit voor WHSC en mochten ze het weer proberen om de achterstand om te zetten in hun voordeel. In de 4e inning stonden beide ploegen nog steeds verdedigend goed te spelen en met nog steeds een kleine voorsprong van 2-1 bleef de spanning in de wedstrijd. Door 2 vangballen en een actie van het 2e honk naar het 1e honk was het aanvallend van Winschoten alweer snel geweken waarop het weer de beurt is aan Assen. Ook aan de aanvallende beurt van Assen kon men niet grip krijgen op de pitcher van Winschoten en door alleen een honkslag van Roland van Dijk wisten ze het 1e honk te halen. Door een actie van de catcher op een steal naar het 2e honk ging Roland uit en door een 3 slag en een vangbal van de korte stop bleef de stand nog steeds 2-1. De 5 inning begon veel belovend voor WHSC want door een fout van de korte stop van Assen en een honkslag kwam Winschoten al snel op het 1e en 2e honk. De laatste slagman van Winschoten wist de bal wel te raken maar sloeg hem recht terug naar pitcher Fernando Venema en deze wist het begin te maken van een mooi dubbelspel door de bal naar 3e honkman Gijs Smink te gooien en Gijs gooide de bal naar 1e honkman Johann Reiber waarop de slagman ook uit ging. Zo had de ploeg uit Winschoten het 2e honk alleen nog bezet maar waren al wel 2 uit. Daarna begon er een reeks honkslagen van WHSC en door 3 honkslagen achter elkaar en door een paar fouten aan de kant van Assen wist Winschoten te profiteren van de fouten en konden ze het spel keren en wisten hun achterstand om te zetten in een voorsprong van 2-4 in het voordeel van Winschoten. Door een actie van Pitcher Fernando Venema naar het 2e honk was deze inning voorbij voor Assen en konden ze de koppen bij elkaar steken om terug te komen. Toch bleef Assen nog steeds moeite te hebben om de honkslagen te laten klinken en door een fielders actie was de eerste nul alweer een feit. Hierna wist de sterk gooiende pitcher van WHSC een 3 slag te gooien en door een actie van de 1e honkman was de 3e uit alweer gevallen en kon Winschoten proberen om verder uit te lopen. In de 6e inning werd pitcher Fernando Venema vervangen door Roland van Dijk. Dit was wel een goede set van de Assenaren want het gevaar uit de 5e inning werd weer snel opgepakt door Assen en verdedigend begon alles weer goed te lopen voor Assen en met een actie van het 2e honk naar het 1e honk en 2 maal drie slag mocht Assen nu kijken of ze de wedstrijd weer in hun voordeel te trekken. De tijd begon zo langzamerhand wel te dringen voor Assen en met de gelijkmakende 6e inning begon Assen sterk en door een honkslag van Eduardo Roesink en Izaac Hehanusa had assen al snel mensen op de honken. Door een mooie Honkslag van Wouter Meertens wist Eduardo binnen te komen en Izaac wist het 3e honk te bereiken. Zo bleef het gevaar nog steeds aanwezig en met 1 uit wist de pitcher van WHSC de 2e uit te maken met een 3 slag op Gijs Smink. Frank Smeets wist vervolgens een mooie linedrive te slaan langs het 1e honk en Isaac en Wouter wisten hierop te scoren. De volgende slagman was Pascal Douma en hij wist de bal ver het oufield in te slaan voor een tweehonk slag en met het 2e en 3e honk bezet was Roland van Dijk aan slag en door een harde klap in het outfield wist de midfielder de bal te vangen en was het 3 uit. Door deze sterk aanvallende beurt van Assen was het spel weer gekeerd naar de kant van Assen en met een stand van 5-4 in het voordeel van Assen mocht Winschoten het weer proberen in de 7e inning. Toch waren de mannen uit Winschoten niet van plan de handdoek in de ring te gooien. De eerste slagman van WHSC kon geen vat krijgen op het pitchwerk van Roland van Dijk en ging met 3 slag naar de kant. Winschoten was inmiddels weer aangekomen bij kopslag en door een fout van de 2e honkman van Assen wisten ze het 1e honk te bereiken en door een gestolen honk kwam WHSC weer in scoringspositie. De Asser korte stop Roberto Lopez wist een geslagen bal op een wonderbaarlijke manier te fielden en vervolgens op het 1e honk de uit te maken. Door een honkslag wist Winschoten vervolgens te scoren en was de stand gelijk getrokken naar 5-5. En met een drie slag wist Roland de deur op slot te doen voor Winschoten. Nu was het weer aan Assen om punten te gaan scoren voor de winst van de wedstrijd want met nog een kwartier te spelen begon nu de tijd echt te dringen. Frank Kuper ging uit door een actie van de pitcher naar het 1e honk. De pitcher gooide vervolgens een 4 wijd en door een fout van de catcher op 3 slag wist ook Robert den Hartog het eerste honk te halen. Aan slag kwam Roberto Lopez en hij wist de bal zo goed te raken waarop deze tegen het hekwerk aan de achterkant van het veld kwam. Frank en Robert wisten te scoren en Roberto kon een mooie 3 honkslag noteren. Door nog een 4 wijd op Johann Reiber had Assen al snel weer het 2e en 3e honk bezet maar door een actie van de eerste honkman viel de 2e nul en met een vangbal van de 3e honkman was het aan Winschoten om nog 1 maal te proberen om gelijk te komen of Assen te breken en de winst mee te nemen naar Winschoten. Toch kon WHSC aanvallend niet veel meer uitrichten en door goed en sterk pitchwerk van Roland van Dijk ging de 1e slagman uit op een actie van de korte stop naar het 1e honk en vervolgens wist de pitcher van Assen 2 maal drie slag te noteren en hiermee besliste de scheidsrechter dat het einde wedstrijd was en zo de winst in Assen bleef met een eindstand van 7-5. En zo begint het nieuwe seizoen goed voor de honkballers uit Assen. Er kwam zo een einde aan een geweldige sportmiddag waarbij beide ploegen toch een mooie honkbalwedstrijd hebben neergezet en door de ambiance van een gameday hebben vele mensen kunnen genieten van een All American Sunday Game. Ook dankzij de VVV van Assen en het Drents museum hebben we met het Asser thema The American Dream een mooie middag neergezet. Voor meer informatie om ook eens een gezellige middag door te brengen bij een honkbalwedstrijd kijk op de site van The Pioneers www.thepioneers.nl of houd de facebooksite van The Pioneers in de gaten voor sportevenementen