Wedstrijdverslag dubbel wedstrijd Junioren The Pioneers – Knights Leek

Zondag was het een drukke dag voor The Pioneers junioren want deze dag staat een dubbele wedstrijd op het programma tegen Leek. Aangezien de aspiranten geen wedstrijd hadden dit weekend gaf dit mooi de kans om voor een aantal mee te doen bij de junioren. Voor de aspiranten pitchers was dit weer een mooie training voor het NK wat er ook aan zit te komen. De eerste wedstrijd begon om 11 uur en de temperatuur was al lekker opgelopen en was het een lekkere temperatuur voor een mooi potje honkbal. Kelvin begon op de pitcherplaat en gooide goed en na een 4 wijd was de 2e slagman een mooie 3 slag en was het 1 uit. De volgende slagman kwam door een fout van Annefleur op het eerste honk en de honkloper die met 4 wijd op de honken was gekomen stond inmiddels op het 3e honk. Op de 4e slagman van Leek maakte Annefleur haar fout goed en maakte de 2e nul op het eerste honk, wel kwam door deze hit een man binnen. We waren ook aangekomen bij de sterke slagmensen van Leek en door vervolgens 2 honkslagen en een aantal gestolen honken de stand te brengen op 0-5. Kelvin wist zich daarna goed te herpakken en gooide de 8e slagman uit op 3 slag. Nu was het de kans voor Assen om wat punten te gaan scoren maar de pitcher van Leek stond erg sterk in zijn schoenen en met 2 maal 3 slag achter elkaar waren er al snel 2 uit. Wouter L wist de bal wel het veld in te krijgen maar kwam het infield niet uit en door een actie van de 2e honkman naar het 1e honk waren er na 3 slagmensen ook 3 uit. In de 2e inning kwam de eerste slagman door een fout op het 1e honk en door vervolgens weer 2 honkslagen en een doorgeschoten bal wist Leek toch weer 2 punten te scoren en was het 0-7. Kelvin stond goed te gooien en wist de volgende 2 slagmensen met 3 slag aan de kant te zetten en met een actie van Annefleur naar het 1e honk waren er weer 3 uit. Damian kwam aan slag en wist door een fout van de korte stop op het 1e honk te komen en door een gestolen honk wist hij op 2 te komen. Max bracht Damian op het 3e honk door de bal het infield in te slaan maar ging uit op 1. Zo was het toch 1 uit en een honkloper op 3. Dominik wist het 1e honk te halen door 4 wijd. Door een goede aangooi op het 3e honk liep Damien in de val en deed vervolgens een poging om thuis te halen. Een insluitactie dreigde te volgen maar door een foute aangooi van de 3e honkman naar de catcher schoot de bal door en kwam Damian veilig binnen en was het 1e punt gescoord voor Assen. Robin ging uit op 3 slag en met 2 uit en een man op 1 wist Kelvin de bal lekker te raken en tilde de bal het infield uit voor een mooie honkslag. Vervolgens ging Celia uit op 3 slag en was het weer wisselen. Kelvin had zijn taak gedaan op de plaat en Damian nam het pitchwerk over. Door een fout wist de eerste slagman het 1e honk te halen maar net als Kelvin stond ook Damian lekker te gooien en door een actie van de pitcher naar het 1e honk was het 1 uit. Wel was de honkloper aangekomen op het 3e honk en had Leek een man goed in scoringspositie en maar 1 uit. Damian gooide de volgende slagman uit op 3 slag. Dit waren toch al 2 uit en nog steeds een man op het 3e honk. De slagman die hierop volgde had al eerder een honkslag geslagen maar ging deze keer uit op een actie van Andres naar Pascalle op 1 en zo waren er weer 3 uit in een snelle slagbeurt. De pitcher van Leek had de wedstrijd goed in handen en stond erg sterk te gooien en de ploeg uit Assen had toch moeite om de bal goed op de knuppel te krijgen en door een actie van de 2e honkman naar het eerste honk ging Danielle uit. Thimo had geluk door een fout van de tweede honkman op het 1e honk. Wouter P wist de bal ook wel te raken maar ging ook uit op een actie van de korte stop naar 1. Thimo was wel door deze hit aangekomen op het 2e honk. Annefleur wist de bal niet te raken en ging met 3 slag aan de kant en zo kwam er een einde aan de 3e inning. Damian bleef gooien en pakte gelijk de eerste slagman op 3 slag. Door een geraakt werper kwam de volgende slagman op het 1e honk en door 2 doorgeschoten ballen kwam hij aan op het 3e honk maar omdat Dominik de bal naar het 3e honk gooide en de honkloper te ver over het honk heen kwam en net zijn voet van het honk tilde ging hij uit op deze actie. Zo waren er dan toch weer 2 uit. Door als nog een 4 wijd wist Leek toch weer op de honken te komen maar door een infield hit naar de korte stop ging de slagman uit op het eerste honk door een aangooi van de korte stop naar het 1e honk. Gezien de tijd waren we aangekomen in de laatste gelijkmakende slagbeurt voor Assen. Eva ging uit op 3 slag en Andres wist door een honkslag op het 1e honk te komen. Door een gestolen honk kon Andres door een struikeling voor 2 niet op tijd het honk bereiken en ging uit op een aangooi van de catcher. Zo waren er 2 uit en Pascalle was aan slag maar door het goede pitchwerk van Leek wist ook Pascalle de bal niet het infield uit te krijgen en door een actie van de korte stop naar 1 waren er weer 3 uit en was het einde wedstrijd. De stand was 1-7 geworden. Het was nu een half uur pauze om even bij te komen en lekker in de zon te gaan zitten of genieten van een broodje hamburger met een koel drankje. Om goed kwart over 1 begon de tweede wedstrijd en deze keer mochten de jongens en meiden uit Assen beginnen aan slag omdat dit de thuiswedstrijd van Leek was. Andres was kopslag en sloeg de bal voor een mooie honkslag naar het linksfield. Door een gestolen honk was hij snel op het 2e honk. Pascalle de vrouw die mooie stootslagen neerlegt deed dan ook precies wat van haar verwacht werd en ging uit op een stootslag op 1 maar wist wel Andres op het 3e honk te krijgen. Zo waren het met een man op 3 en 1 uit mooie mogelijkheden om gelijk een punt te scoren. Wouter L sloeg de bal richting de korte stop en ging uit maar sloeg wel Andres binnen en zo was het eerste punt binnen voor Assen. Damian kwam door 4 wijd op de honken en Max vervolgens met een fout van de eerste honkman. Damian wist door die fout op 3 te komen en zo had Assen 1 en 3 bezet. Dominik kreeg ook 4 wijd en zo waren alle honken bezet. Robin kwam aan slag maar kreeg de bal niet lekker op de knuppel en met een actie van de pitcher naar het 1e honk was het 3 uit. Zo kwam er een einde aan de eerste slagbeurt van Assen waarin ze goed van start gingen. Wouter L begon voor Assen op de pitcherplaat en de eerste slagman sloeg de bal lekker het outfield in. Door een gestolen honk en een doorgeschoten bal was hij al snel aangekomen op het 3e honk. De tweede slagman kwam door 4 wijd op het eerste honk. Door een doorgeschoten bal probeerde de honkloper op 3 thuis te komen maar door een aangooi van de catcher Max naar Wouter L kon de honkloper op de thuisplaat worden uitgemaakt en zo had Leek alleen nog een man op 2 staan en was er 1 uit. De derde slagman ging aan de kant met 3 slag en door een actie van de pitcher naar het eerste honk viel de 3e uit. De tweede inning begon Kelvin aan slag maar ging uit op een actie van de korte stop naar het 1e honk. Danielle ging uit op 3 slag en dit waren toch weer snel 2 uit voor Leek. Thimo kwam met 4 wijd op het 1e honk. Wouter P kwam aan slag en sloeg de bal het outfield in zo hadden we het eerste en tweede honk bezet. Annefleur wist hetzelfde te doen en sloeg ook de bal het outfield in en Thimo wist hierop te scoren. Eva kwam met 4 wijd op het eerste honk en zo hadden we toch weer alle honken vol maar wel 2 uit. Andres was aan slag maar ging uit op een vangbal van de korte stop en zo kwam er een einde aan een inning waar Assen de stand had gebracht op 0-2 voor Assen. De eerste slagman van Leek kwam door 4 wijd op het honk en door een gestolen honk stond er een honkloper van Leek in scoringspositie. De volgende slagman ging uit door een actie van Pascalle op het 1e honk en de honkloper bleef op 2 staan. De slagploeg van Leek was toch bij de sterkere slagmensen aangekomen en door een verre klap in het outfield wist de loper het 3e honk te halen maar door een foute aangooi vanuit het outfield naar het 3e honk kon de loper thuis komen en wist Leek zo 2 punten te maken. Zo was de stand weer gelijk getrokken op 2-2. Wouter L herpakte zich goed na deze verre klap en gooide de volgende 2 slagmensen uit op 3 slag. Pascalle was aan slag gekomen en kwam op 1 door een 4 wijd. Leek ging de pitcher wisselen en Wouter L ging uit op 3 slag. Damian wist de bal wel te raken maar ging uit op een vangbal van de korte stop en max sloeg de bal ook recht omhoog en deze werd gevangen door de tweede honkman. Damian mocht nog pitchen omdat hij in de eerste wedstrijd nog lang niet aan zijn pitchercount zat en nam de pitcherheuvel over van Wouter L. de eerste slagman ging uit op 3 slag. Door een harde klap in het outfield wist de slagman van Leek het 3e honk te halen en had Leek weer alle kansen om de wedstrijd hun kant op te trekken. Inmiddels was het de kopslagmensen die aan slag kwamen maar door een actie van de pitcher naar het 1e honk waren er toch ineens 2 uit en nog geen punt binnen deze inning voor Leek. Door 2 maal 4 wijd had Leek toch alle honken vol gekregen maar door een mooie 3 slag ging ook deze inning weer op slot en bleef de stand gelijk staan op 2-2. Gezien de tijd snel verliep zouden we al mooi richting einde wedstrijd lopen en Dominik kwam aan slag en kwam op 1 door 4 wijd. Robin wist de bal te raken maar door een actie op het 2e honk ging Dominik uit. Wel was Robin op 1 aangekomen. Maar de pitcher van Leek was net een maatje te groot voor Kelvin en Danielle die vervolgens met 3 slag aan de kant waren gezet. Leek had nog een gelijkmakende slagbeurt tegoed maar de eerste slagman ging met 3 slag naar de kant. Door een 4 wijd kwam Leek op het eerste honk en door nog een 4 wij waren 1 en 2 bezet. De volgende slagman van Leek raakte de bal goed voor een honkslag langs het eerste honk en de honkloper van het tweede honk kon hierop scoren wat de stand had gebracht op 3-2 voor Leek wat inhield dat het einde wedstrijd was en Assen zich goed geweerd hadden in deze spannende wedstrijd. De jongens en meiden van Assen hebben beide wedstrijden dan ook goed gepresteerd in het veld en aan slag moeten we hier en daar nog een beetje bijschaven. Dat is een kwestie van tijd en met nog een mooi seizoen voor de boeg komen de kansen echt nog wel voor dit nieuwe team.