Wedstrijdverslag Junioren Bedrocks Emmen – The Pioneers Assen

Zaterdag was de eerste uit wedstrijd voor de junioren en op het programma stonden de Bedrocks uit Emmen. De wedstrijd was in de middag en begon om half 3. Het weer was geweldig en niet te warm, dit mede vanwege de ligging van de velden van Emmen. We mochten beginnen aan slag dus was het doel om gelijk op een voorsprong te komen. Als eerste was Annefleur aan slag en ze kwam met een 3 slag en een fout van de catcher op het honk. Damian was daarna aan slag en sloeg de bal het infield in maar de korte stop wist Annefleur uit te maken op het 2e honk. Met 2 gestolen honken was Damian aangekomen op 3 en met 1 uit en een honkloper op 3 was dit een mooie uitgangspositie om de eerste punt te scoren. Door een doorgeschoten bal wist Damian binnen te komen en het punt was binnen. Pascalle was aan slag en sloeg een mooie honkslag, door 2 gestolen honken was ook Pascalle aangekomen op het 3e honk. Wouter L had inmiddels 4 wijd gekregen en wist met een gestolen honk op 2 te komen. Dus zo waren 2 en 3 bezet met Jasper aan slag. Jasper sloeg de bal langs de korte stop en Pascalle en Wouter L wisten te scoren. Ook wist Jasper 2 honken te stelen en was aangekomen op het 3e honk. Robin ging met 3 slag naar de kant dus had Emmen de 2e uit gemaakt en zo was de druk bij hun iets afgenomen. Wouter P kreeg 3 slag maar door een fout van de catcher rende hij naar het 1e honk maar de catcher miste het 1e honk en Wouter was op tijd op 1 en Jasper wist door de aangooi op 1 te scoren bij de thuisplaat. Wederom een gelukje die nu een punt opleverde. Eva kwam aan slag en sloeg de bal naar het rechtsveld maar de outfielder stond goed en kon de bal naar het 1e honk gooien en maakte daarmee de 3e uit. Zo kwam er een einde aan de moeizame inning van Emmen en mochten zei het proberen om punten te scoren en zo de aansluiting proberen te houden want de score was 0-4 geworden. Wouter L was de starting pitcher bij Assen en wist vanaf de eerste bal de slagmensen van Emmen in de hand te houden met 2 maal 3 slag achter elkaar had Assen snel 2 uit gemaakt. Door een actie van Annefleur op 2 naar Pascalle op 1 was hiermee de 3e uit gemaakt en was dit een snelle inning waarbij Wouter maar 14 ballen nodig was. De bedoeling was om actief aan slag te blijven en ons niet te laten bedonderen door de lage ballen die de pitcher gooide want daarbij werd nog wel eens een poging gedaan om te swingen. Thimo begon aan slag en weer met een fout van de catcher op 3 slag wist Thimo ook het 1e honk te halen. Dat waren toch 3 maal 3 slag waarbij we wel op de honken kwamen. Met een gestolen honk kwam Thimo op het 2e honk en Dominik was aan slag. Hij sloeg de bal naar het 3e honk maar ging uit op een actie van de derde honkman naar het 1e honk maar Thimo wist wel op 3 aan te komen. Annefleur was weer aan slag gekomen en sloeg met een mooie honkslag Thimo binnen. Damian wist de bal ook goed te raken en kwam ook met een honkslag op het 1e honk. Pascalle was aan slag en legde een mooie stootslag neer waarbij Annefleur en Damian een honk verder kwamen en Pascalle kwam safe op 1. Zo waren alle honken vol en Wouter L kwam aan slag. Wouter L sloeg de bal het outfield in en Annefleur en Damian wisten te scoren. Jasper sloeg vervolgens ook een honkslag en zo hadden we alle honken weer bezet. Dit waren toch 3 honkslagen op een rij. Robin, Wouter P en Eva kwamen hierna met 3 maal 4 wijd op de honken en zo kwamen er toch makkelijke punten binnen. De coach van Emmen ging de pitcher wisselen en Thimo was aan slag. Thimo sloeg de bal ook in het outfield en Robin en Wouter P wisten op deze honkslag te scoren. Met een gestolen honk kwam hij op het 2e honk en door een aantal foutjes van de kant van Emmen wist Thimo te profiteren en wist te scoren door de fouten. Dominik kreeg 4 wijd en zo waren we weer bij de kopslag aangekomen. Annefleur en Damian verkeken zich toch iets op de nieuwe pitcher en gingen beide uit op 3 slag. Zo kwam er een einde aan ook deze moeilijke inning voor Emmen waarbij we eigenlijk punten wisten te scoren door mooie honkslagen en een paar fouten van Emmen. De score was hiermee opgelopen naar 0-14. De eerste slagman van Emmen kreeg 3 slag maar Robin liet de bal vallen en door een goede aangooi op 1 was de man alsnog uit. De volgende slagman van Emmen kreeg 4 wijd. Door ook een aantal foutjes aan de kant van Assen wist Emmen zo toch de honken vol te krijgen en punten te scoren. Een aantal doorgeschoten ballen bracht de mensen van Emmen zo over de thuisplaat. Wel wist Wouter L een honklopen door een pickoff uit te maken op het 3e honk dus zo viel dan toch de 2e uit. De laatste slagman in de slagvolgorde wist de bal wel te raken maar deze ging richting Pascalle die de uit zelf kon maken op het eerste honk. Emmen wist zo wel iets te profiteren van de foutjes van Assen en wist de score te brengen op 4-14. In de 3e inning was Pascalle de eerste slagvrouw en door een 4 wijd kwam ze op het 1e honk. Wouter L sloeg hierna een mooie 2 honkslag en Pascalle wist het 3e honk te halen. Jasper ging uit op een actie van de 2e honkman naar het 1e honk maar Pascalle kwam op deze hit wel binnen en Wouter L kwam op 3 terecht. Robin kreeg ook 4 wijd en met een gestolen honk hadden we weer 2 en 3 bezet. Wouter P ging uit op 3 slag en zo had Emmen 2 uit. Eva sloeg de bal naar het rechtsveld en kwam safe op 1 en Wouter L scoorde hierop en Robin kwam met een honk verder op 3 terecht. Dominik verkeek zich ook op de pitcher en ging met 3 slag naar de kant en was het 3 uit. Dit hield in dat we toch weer wat punten wisten te scoren en de stand was nu 4-17. Wouter L pakte het gooien weer lekker op en de eerste slagman ging met 3 slag terug naar de bank. De volgende slagman van Emmen wisten door een mooie honkslag op de honken te komen en met 2 gestolen honken was hij aangekomen op 3. De man aan slag sloeg de bal voor een mooie honkslag in het outfield en de man op 3 kwam hiermee binnen. Door een gestolen honk kwam hij op het 2e honk maar de man aan slag raakte de bal wel en door een actie van Annefleur naar het 1e honk was de 2e uit gemaakt maar wel was er nu een honkloper op 3 aangekomen. Wouter L maakte de 3e uit door een vangbal en zo wist Emmen een punt te scoren en was de stand 5-17. De wedstrijd was al een poosje bezig en gezien de tijd begonnen we aan de laatste inning. We begonnen weer met Annefleur aan slag en door een honkslag kwam ze op het 1e honk. Met een doorgeschoten bal kwam ze op 2 en Damian sloeg vervolgens een mooie honkslag. Annefleur was op3 aangekomen en met een 4 wijd voor Pascalle hadden we weer alle honken bezet. Wouter L kreeg ook 4 wijd en door deze 4 wijd kwam er weer een punt binnen voor Assen. Jasper ging weer uit op een actie van de 2e honkman naar het 1e honk maar wist hiermee wel Annefleur binnen te slaan. Robin ging met 4 wijd naar het eerste honk en zo hadden we weer alle honken vol. Wouter P ging met 3 slag naar de kant en waren er nu 2 uit. Eva wist de bal weer goed te raken en door een fout van de outfielder kwam ze safe op 1. Ook wisten Wouter L en Robin te scoren op deze fout. Eva kwam door een gestolen honk op 2 en door een poging op 3 te stelen ging ze uit op een actie van de catcher naar 3. De stand was nu 5-22 en de laatste kans voor Emmen was aangebroken om nog punten te scoren. Wouter was nog steeds niet aan zijn pitchercount en begon ook deze inning weer met gooien Met een honkslag wist de eerste slagman op de honken te komen maar je kon wel zien dat Wouter L wat moeite kreeg met pitchen en door wat doorgeschoten ballen kwam deze man dan ook binnen. Ook had de volgende slagman 4 wijd gekregen en ook door doorgeschoten ballen kwam hij ook binnen. Na een bezoekje van de coach aan Wouter L herpakte hij zich en gooide de volgende slagman uit op 3 slag. Zo waren er 2 uit en leek het einde van de wedstrijd in zicht te komen. Toch sloeg de volgende slagman nog een mooie honkslag en met een doorgeschoten bal kwam hij op het 2e honk. Wouter L was nu wel aan zijn pitchercount aangekomen en Jasper nam het gooien over van Wouter L. Jasper deed precies wat je volgens het boekje moet doen als je een closer bent, en hij gooide de slagman uit met 3 slag en hiermee was het einde wedstrijd en was de eindstand 7-22 geworden in het voordeel van Assen. Dit was toch een mooie oppepper voor de jongens en meiden van Assen want na een stroef begin van de competitie zit er een mooie stijgende lijn in. Na de dubbele wedstrijden van vorige week waarbij we goed hebben gespeeld hebben we nu de eerste winstpartij van het seizoen te pakken. Wel wisten we te profiteren van de fouten van Emmen waardoor we al snel op een grote voorsprong wisten te komen. De volgende wedstrijd is op zondag 27 mei en dan spelen we weer thuis op het veld aan het Dijkveldpad in Assen. Dan nemen onze junioren het op tegen Caribe uit Groningen en de wedstrijd begint dan om 14.00 uur.